English | Deutsch | Nederlands
BRATZLER & Co.

GESCHIEDENIS

Karl Bratzler beloofde al in 1925 kwalitatieve en verse producten, toen hij en twee medewerkers met de verkoop van fruit en groente startte onder de naam “Gebrüder Bratzler”. Al in de jaren '50 richtte de onderneming, toen nog in de binnenstad van Karlsruhe, de eerste bananenrijperij op. In de jaren daarna werd de onderneming steeds groter. Uiteindelijk werd de standplaats verplaatst naar de Großmarkt in Karlsruhe waar zich nu nog steeds het hoofdkantoor bevindt.

In de jaren '90 heeft een strategische reorganisatie plaatsgevonden voor een verdere optimalisatie van de moderne, internationale fruitmarkt voor klanten en consumenten. De bedrijfsleiding, Matthias Bratzler en Thorsten Blasius hebben er alle vertrouwen in: dankzij de combinatie van fruit uit overzeese gebieden en de mogelijkheden van wetenschap, logistiek, meettechniek, computer- en internettechnologie, kunnen nog hogere kwaliteiten en een nog betere commercialisering tot stand worden gebracht.

Omdat de import steeds meer toenam, werd in 2014 besloten om Bratzler & Co. B.V. in Poeldijk op te richten. De standplaats is gunstig gelegen in de buurt van de grote zeehavens, creëert extra rijpings capaciteit en opent de toegang tot nieuwe markten.

Daarbij blijft de slogan van Bratzler & Co., “growing fresh ideas”, leidend. In Duitsland en Nederland werken ongeveer 100 medewerkers voor onze onderneming aan frisse concepten, met als doel om van consumenten echte fans te maken: we gaan voor top kwaliteit fruit en sterke merken.